Seçer: “Mersin Halkı Zorunlu Olarak Evlerinde Ama Biz Sahadayız”
Seçer: “Mersin Halkı Zorunlu Olarak Evlerinde Ama Biz Sahadayız”
Başkan Seçer, tam kapanma sürecinde de sahaya inerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kentin 38 farklı noktasında sürdürülen yol yapım, bakım, onarım ve kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. İsmet İnönü Bulvarı ile Kuvayi Milliye, Fabrikalar ve Fasih Kayabalı Caddesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi içerisinde aslan payının yol ve asfalt biriminde olduğunu vurguladı.
Başkan Seçer, “Geçmiş dönemlerde yapılan hataları yol ve asfalt yapımında yapmak istemiyoruz. Üstünkörü iş yapmak istemiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi içerisinde aslan payı yol ve asfalt biriminin. Yaklaşık olarak yarım milyar lira sadece 2021 yılı için yol, asfalt yapımında kullanılmak üzere bütçe ayırmışız. Bu bütçeyi bizim çok akılcı, efektif ve etkin kullanmamız lazım” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tam kapanma sürecinde de sahaya inerek, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent genelinde 38 farklı noktada hummalı bir biçimde sürdürülen yol yapım, bakım, onarım ve kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Seçer, hem çalışanlara kolaylıklar diledi hem de yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Seçer’in ilk durağı İsmet İnönü Bulvarı oldu
Başkan Seçer, ilk olarak İsmet İnönü Bulvarı Abide Kavşağı noktasından başlayan finişerli beton bordür yapımını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İsmet İnönü Bulvarı Abide Kavşağı’ndan başlayan ve Babil Kavşağı’na kadar devam eden gidiş-dönüş 24 kilometre uzunluğundaki çalışma Adnan Menderes Bulvarı’nı da kapsıyor.
Ardından Kuvayi Milliye, Fabrikalar ve Fasih Kayabalı Caddesi’nde yapılan yol yapım, kaldırım, bordür ve altyapı çalışmalarını da inceleyen Seçer, dükkanları açık olan esnafa da ‘Hayırlı işler’ dileğinde bulundu.
“Mersin halkı zorunlu olarak evlerinde ama biz sahadayız”
Başkan Seçer, tam kapanma sürecini iyi değerlendirmek istediklerini ifade ederek, “Özellikle hayatın yoğun olduğu bölgelerde, trafiğin, yaya geçişlerinin, esnaf yoğunluklarının olduğu bölgelerde altyapı ve üstyapı çalışmalarını bitirmek istiyoruz. Arkadaşlar hummalı bir çalışma içerisinde. Herkesin eline sağlık. Bayram’da da bu çalışmalar devam edecek. 7/24 çalışıyorlar. Şu anda Mersin halkı pandemi ile mücadele kapsamında zorunlu olarak evlerinde bulunuyorlar ama gördüğünüz gibi Belediyemiz’de çalışma arkadaşlarımız ve ben Başkanları olarak sahadayız. Bu süreci iyi değerlendirelim istiyoruz” dedi.
“Evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz”
Bu sıkıntılı günlerde birinci derecedeki görevlerinin, vatandaşların günlük yaşamlarını idame ettirmek için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Yani yemeği olmayan yaş almış bir yurttaşımıza, kronik hastalığı olan, engelli olan bir yurttaşımıza öncelikli olarak bu hizmetleri götürebilmek. Diğeri de gelir olarak düşük yurttaşlarımız var. Gün kazanıp gün yiyen, yevmiye ile çalışan ya da esnafın kapanmasından dolayı şu anda alışveriş yapma imkânı olamayan, kısacası evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Onların hiç olmazsa bir nebze de olsa günlük yaşamlarına katkı sunmak istiyoruz. Gıda katkısı, sıcak yemek katkısı yapıyoruz. Öncelikli görevimiz bu” diye konuştu. Seçer, bu süreci fırsata çevirmek için de özellikle altyapı, üstyapı birimlerinin, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın yoğun tempo ile çalıştığını söyledi.
“Kaliteli bir imalat yapılıyor”
Birçok farklı noktada çalışmaların devam ettiğinden bahseden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Şu anda bulunduğumuz nokta Kuvayi Milliye Caddesi. Fabrikalar Caddesi, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Cengiz Topel Caddesi… Birçok noktada çalışmalarımız devam ediyor. Tamamen bu merkezde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Öncelikli olarak altyapıya ihtiyaç duyan, yağmur suyu hattı ya da kanalizasyon problemi yaşayan noktalarda da o çalışmalar yapıldı. Özellikle yoğun yaya bölgesi bu bölgeler; kaldırımlar çok yıpranmıştı, bazı bölgeler çukurlaşmıştı, hatta yayalar için tehlike arz ediyordu. Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yapıyorlar. Kaliteli de bir imalat yapılıyor ve ardından da şu anda gördüğünüz gibi bu caddeler yaklaşık 3 ile 5 santim arası sıyrılıyor. Çünkü seviye ayarı da önemli.”
“Aslan payı yol ve asfalt biriminin”
Seçer, Büyükşehir Belediyesi bütçesi içerisinde önemli payın yol ve asfalt biriminde olduğunu vurgularken, “Geçmiş dönemlerde yapılan hataları yol ve asfalt yapımında yapmak istemiyoruz. Üstünkörü iş yapmak istemiyoruz. Hiçbir hesaplama yapmadan, eski asfaltın üzerine gel yeni asfaltı dök, seviye meviye ortadan kalksın, problem olsun istemiyoruz. Kötü imalat istemiyoruz. Kalitesiz malzeme kullanarak; bu kaldırım taşıdır, bordür taşıdır, karodur ya da bitümdür; böyle bir imalat yapmak istemiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi içerisinde aslan payı yol ve asfalt biriminin. Çok önemli bir miktar ayırmışız. Yaklaşık olarak yarım milyar lira sadece 2021 yılı için yol, asfalt yapımında kullanılmak üzere bütçe ayırmışız. Bu bütçeyi bizim çok akılcı kullanmamız lazım, çok efektif, çok etkin kullanmamız lazım” dedi.
“Çalışmalarımızı kapanma sürecinden sonra da devam ettireceğiz”
Başkan Seçer, Mersin’in 16 bin kilometre alanı ile mevcut büyükşehirler içerisinde en geniş coğrafyaya sahip illerden biri olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
“Yaklaşık olarak şehir içi yolları, grup yolları, arazi yolları, 10 bin kilometreye bu gördüğünüz ekip hizmet vermeye çalışıyor. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Haklı olarak zaten o serzenişleri de duyuyoruz. Özellikle üretim bölgelerinde; bölgemizde tarımsal üretim çok yaygın. Ürünlerin Hal’e ulaşmasında, pazar noktalarına ulaşmasında çok hassasiyet gösteriyoruz ki ürün kalitesi bozulmasın. Her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Şikâyetleri çok kısa bir süre içerisinde asgari düzeye indireceğiz. Söylediğim gibi ama bir işi yaparken doğru yapmak, düzgün yapmak, uzun yıllara sâri yapmak; yani asfalt var asfalt var. Yapıyorsunuz 2 sene sonra bakıyorsunuz tekrar 2 yıl önceki duruma gelmiş. Bunu doğru yap kardeşim! Şimdi geçmiş dönemlerde yapılan asfaltlar var. Görüyoruz. Ne zaman yapıldı? 2 sene önce, 3 sene önce. Bakıyorsun tekrar imalat yapma ihtiyacı duyuluyor. Bu bizi çok ciddi bir mali kayba sürüklüyor. Onun için çok düzgün imalatlar yapıyor arkadaşlarımız. Hepsinin de eline sağlık.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.