İthal Servis Ülkeye Döviz Kaybı Yaşatıyor!
İthal Servis Ülkeye Döviz Kaybı Yaşatıyor!
Türkiye’de 7.000 MW’ı aşan rüzgardaki kurulu güç, enerji tüketiminin yaklaşık 7’sini karşılarken bu katkının yükselerek devam etmesinde servis sektörünün de kritik bir rolü bulunuyor. Rüzgar enerjisi santrallerinin bakım ve onarım projelerini üstlenen Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, rüzgar santrallerine yönelik servis çözümlerinin çeşitliliğine yaptıkları yatırımlar ile enerji arz güvenliği arasındaki bağlantıya dikkat çekiyor.
Enerji arz güvenliği, Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Üretim sürekliliği ve artışına büyük önem gösteren piyasadaki tüm paydaşlar gibi Ülke Enerji’nin de firma olarak bu amaçlara katkı sağlamayı misyon edindiğini dile getiren Ali Aydın, “Hızlı ve isabetli bakım onarım çalışmaları ile RES’lerin üretim kaybının en düşük seviyelerde yönetilmesi mümkün. Bundan dolayı, sahalara hızlı intikal etmeye ve en doğru çözümlerin ilk planda sunulmasına azami önem gösteriyoruz. Ayrıca, RES’lerdeki servis ihtiyaçları için yabancı kaynaklara başvurmak zorunda kalınması da yerli ve milli enerji stratejisine hizmet etmeyecektir. Biz de Ülke Enerji olarak, Türkiye’de hizmet veren türbin veya ana komponent üreticisi firmalar ile yatırımcı kuruluşlara geniş bir çözüm portföyü sunuyoruz. Özellikle önleyici ve kestirimci incelemeler ve nokta atışlı bakım onarım çalışmaları uygulayarak enerji üretiminin sürekliliğine hassasiyet gösteriyoruz. Türbinlerin kurulması ile başlayıp, devam eden yaşam döngüleri sırasında gündeme gelecek tüm servis başlıklarını kapsayan uçtan uca çözümler tasarlamış durumdayız.”
İthal Servis Ülkeye Döviz Kaybı Yaşatıyor!
Yerli ve milli enerji stratejilerinde dışa bağımlılığın azaltılması adına servis sektöründeki ihtiyaçların da yerlileşmesi gerektiğine dikkat çeken Ali Aydın, servis ithalatından kaynaklı döviz kaybının yaşandığına dikkat çekiyor. Servis ihtiyaçlarının yerel kaynaklardan tercih edilmesi için önemli yatırımlar ve çalışmalar yaptıklarını da belirten Aydın, “Firma olarak yatırımlarımızın en büyük kalemini insan kaynağımıza dönük eğitimler ve teknoloji bütçeleri oluşturuyor. Çalışanlarımız, servis sektörünün yapıtaşları konumunda yer alıyorken onların gelişimi için gereken ilgiyi göstermeden diğer alanlara yönelmenin, çözümlerin kalıcı olmasını engellediğini düşünüyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.
İç piyasa için sundukları hizmetleri sürekli geliştirme hedeflerinden,hizmetlerini yurtdışına ihraç eder noktaya gelmiş olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Aydın, ICCI 2019 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda bu yaklaşımlarının somut örneklerini ziyaretçiler ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.