Üniversite Öğrencileri Veri Merkezini Radore ile Tanıdı
Üniversite Öğrencileri Veri Merkezini Radore ile Tanıdı
Türkiyenin en hızlı büyüyen veri merkezi Radore, 2017 yılında 6 farklı eğitim kurumundan 150yeyakınöğrenciye ev sahipliği yaparak veri merkezini tanımalarını sağladı
Radore Veri Merkezi, bilgi teknolojileri sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilerin sayısını artırmak veveri merkezini yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 2017 yılında 150’ye yakın öğrenciyi ağırladı.
Aralarında Aydın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Kulübü, İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü, Kocaeli Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Kulübü (BİTEK), PlatoAkademi ve Wissen Akademie’nin bulunduğu eğitim kurumlarından öğrenciler, yaptıkları veri merkezi ziyaretinde çalışma ortamını gözlemlemenin yanı sıra bilgi teknolojileri hakkında detaylı bilgiler aldılar.
2018 yılında da gençlere veri merkezi teknolojileriyle ilgili birikimlerini aktarmaya devam edeceklerini belirten Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Sektör için yetiştirmeyi planladığımız insan kaynağını oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu gezilerde, üniversite öğrencilerinin ilgisini veri merkezi alanına çekmeye çalışıyoruz. İşi mutfağında öğrenmeleri için öğrencilerin ve teknolojiyle ilgisi olan tüm gençlerin bu gibi etkinliklere katılmasına büyük önem veriyoruz. Bu tip etkinliklerin gençlerin hem kariyer ve gelecek planlaması aşamasında hem de bilgi birikimini geliştirmeleri açısından oldukça faydalı olduğunainanıyoruz” dedi.
Radore’nin uzman ekibiyle birlikte veri merkezini yıl boyu gezen öğrenciler, dijital verilerin korunduğu bu özel yapıların hayati rolü ve veri güvenliği hakkında birçok bilgi edindiler.
Girişimcilik ve teknolojik trendler öğrencilerin ilgisini çekti
Yıl boyunca Radore Veri Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler, kariyer planlaması, girişimcilik ve teknolojik trendlerle ilgili keyifli ve bilgilendirici sohbetler gerçekleştirdiler. Özellikle teknoloji alanında çalışacak gençlerin özgeçmişlerini oluştururken nelere dikkat etmesi gerektiği, iş hayatına hazırlanırken bilgi birikimlerini geliştirmek ve kendilerini hazırlamak için ne gibi adımlar atmaları gerektiği konusunda bilgiler aldılar.
Radore Veri Merkezi ve üniversite gezileri hakkında daha fazla bilgi için radore.com/blog/ adresini kullanabilirsiniz.
***
Radore Hakkında
2004 yılında Zeki Kubilay Akyol tarafından kurulan Radore, ilk veri merkezi yatırımını 2005 yılında gerçekleştirdi. “Uptime Experts” sloganı ile güvenilir ve kesintisiz hizmeti ilke edinen Radore, %99,99 “uptime” garantisi ile müşterilerine Sunucu Barındırma (Colocation) Sunucu Kiralama (Dedicated Server), Donanım Kiralama, Bulut Sunucu Servisi (Cloud), Yönetilen Hizmetler, İçerik Dağıtım Ağı (CDN), Web Hosting, Alan Adı, SSL ve Lisans Kiralama gibi veri merkezi hizmetleri sunuyor. Radore, Deloitte Teknoloji Fast50 2012-2013-2014-2015 sonuçlarına göre arka arkaya 4 yıl “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Veri Merkezi” unvanını aldı. Bu unvan ile birlikte 2014 yılında yine MetroCity’de başlattığı ofis ve üçüncü nesil veri merkezi yatırımını 2015 yılında tamamladı, 2016’da ise beyaz alan ve ofis alanları olmak üzere toplamda 2.760 m²’ye ulaştı.
2014 yılında Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (DGSK) ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş Girişim), 2015 yılında ise Selçuk Saraç ortaklıkları ile sektördeki lider veri merkezi konumunu güçlendirdi ve hizmet standardını ISO 9001, ISO 27001 ve PCI DSS sertifikaları ile tescilledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.