Milano Yapı Fuarı’nda Türk İnşaat Sektörü de Anlatıldı

Teknik geziye ilişkin bilgi veren MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, “Milano’da katıldığımız fuarda sektörümüzün tüm alanlarına ilişkin yenilikleri görme fırsatımız oldu. Roma’da yaptığımız ziyaretler sırasında ise

Tiber Nehri’nin etrafında oluşturulan yaşam alanlarının Mersin’in güzelliklerinden birisi olan Müftü Deresi’ne uygulanabileceğini gördük” diye konuştu.

 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği tarafından İtalya’nın Milano ve Roma kentine düzenlenen geziye MERYAP Yönetim Kurulu ve üye firmalarının temsilcileri katıldı.

 

30 kişinin katıldığı teknik gezinin ilk ayağı İtalya’nın Milano Kenti’nde gerçekleştirilen “Made Expo Milano Yapı Fuarı” oldu.

 

Milano Yapı Fuarı’nda Türk İnşaat Sektörü de Anlatıldı

 

Dünya inşaat sektörünün önde gelen firmalarının ilgi gösterdiği fuarda, ürün gruplarına göre ayrılmış salonlarda tüm markaların yeni sistemleri tanıtıldı.

 

MERYAP Heyeti de yapı inşaat sistemleri ve malzemeleri, bina cephe kaplamaları, iç mimari ve ince inşaat, tesisat ve yapı bilgi teknolojisine ilişkin yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu.

 

Ayrıca, yapı sektörünün nabzını tutan fuarda MERYAP yönetimi geniş bir coğrafyadan katılım sağlayan temsilcilere Türk inşaat sektörü de anlatıldı.

 

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, Milano Yapı Fuarı'nın Mersinli işadamları için çok yararlı geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

 

 "Derneğimiz; üyelerimizin ufkunun açılması, yeni iş ve yatırım alanlarını tanımaları amacıyla bu tür uluslararası fuarlara katılmak için çaba gösteriyor. Fuara katılan arkadaşlarımız da bu tür gezilerin kendilerini ve sektörümüzü geliştirmesi adına faydalı geçtiğini ifade ediyorlar” dedi.

 

Nesim Ekinci: Müftü Deresi’nin Çevresi Islah Edilmeli ve Kente Kazandırılmalı

 

Milano’daki yapı fuarı ziyaretini tamamlayan heyet daha sonra İtalya’nın başkenti Roma’ya geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

Restorasyon konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden İtalya’nın yaklaşımını incelemenin katılımcılara büyük katkı sağladığını ifade eden Nesim Ekinci, şehrin yüzlerce yıllık binalarını, meydanlarını, sokaklarını aynı ihtişam ile koruduğunu belirtti.

 

Ekinci, Tiber Nehri etrafında da incelemelerde bulunduklarını ve Mersin’in güzellikleri arasında yer alan Müftü Deresi’nin de bu şekilde yataklarına ve kıyılarına yapılacak çevresel düzenlemelerle kente yaşam alanı olarak kazandırılabileceğini ifade etti.

 

Nesim Ekinci, geçen yıl gerçekleştirdikleri Orta Avrupa Teknik Gezisi’nde de Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alanın kent meydanı olarak düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

“Konumu ve özellikleri itibariyle Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı olan kentimiz, geçmişle gelecek arasında köprü görevi görerek Akdeniz’in tüm kültürel değerlerini günümüzle buluşturmaktadır. Yapılacak bazı yatırımla ile bu özelliği daha çok ön plana çıkartılabilir.

 

Ne yazık ki kentin tarihi kültürel varlıklarına ev sahipliği yapan Müftü Deresi şu anda sadece yaşanan sel felaketleri ile anılan bir dere haline geldi. Müftü Deresi’nin yataklarına ve kıyılarına yapılacak çevresel düzenlemelerle tıpkı Tiber Nehri etrafında olduğu gibi oturma alanları, spor yapma alanları kentimize kazandırılabilir.”


Ekinci, teknik gezilerde hem mesleki anlamda hem de kentsel mekânsal kalitenin artırılmasına yönelik projeleri incelediklerini belirterek, MERYAP olarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.