İMKON 5. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), ülkemizin dört bir yanından gelen federasyonlar, il dernek başkanları ve İMKON üst kurul delegelerinin yoğun katılımıyla 5. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Başkan Tahir Tellioğlu'nun güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilmesini ve yönetimini tebrik eden Mersin İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Kenan Peker, yeni dönemde yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Başkan Tellioğlu'nun liderliğinde, yeni dönemde üç önemli konunun öncelikli hale geleceğini belirten Peker, özellikle deprem riski altındaki ülkemizde mesleki disiplinin sağlanması, sektörün gelişimi ve mevcut sorunların çözümü için TOBB çatısı altında veya bağımsız Müteahhitler Odası'nın kurulmasına öncülük edileceğini vurguladı.

Ayrıca, deprem riski altındaki ülkemizde müteahhitlerin yetkinlik bilincini artırmaya yönelik eğitim sertifikasyon programlarının hazırlanıp uygulanacağına işaret eden Peker, içerde daralan müteahhitlik sektörüne dünya inşaat pazarından daha fazla pay almak için sektöre öncülük etmenin önemine değindi.

Peker, yazısını "Rabbim mahcup etmesin" dileğiyle noktaladı.